FOTO: radiomagic

Vlada RS i Vlada Vojvodine daju podršku izgradnji još jedne hale u industrijskoj zoni Podgora

Izgradnja zgrade opštine Milići, uređenje obale rijeke Studeni Jadar te prečistač voda, neki su od kapitalih projekata koji se treutno provode u opštini Milići a značajna podrčka stiže od Vlade RS za izgradnju još jedne proizvodne hale u industrijskoj zoni Podgora.

Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da radovi na zgradi opštine Milići nakon izvjesne stagnacije ponovo ulaze u planiranu dinamiku.

“U završnoj fazi su radovi na postavljanju instalacija, vrši se malterisanje objekta, ugrađen je dio stolarije ostatak će biti ugrađen po završetku određenih radova. Radovi nisu imali neku dinamiku u prethodnom periodu ali sada će izgleda i to biti kako treba. Što se tiče uređenja obale Studenog Jadra radili smo doprojektovanje jer je bilo potrebno uraditi i projekat kanalizacione mreže i pješačke staze. Projekat prečistač otpadnih voda i izgradnja kanalizacione mreže je u fazi studije izvodljivosti” – kaže Savić.

Načelnik Savić podjeća da je Vlada RS dala podršu realizaciji dva važna projekta u opštini Milići – jedan se odnosi na izgradnju još jedne proizvodne hale u industrijskoj zoni Podgora a drugi je vezan za proširenje kapaciteta obdaništa “Poletarac”.

“Obezbijeđeno je 900 000 KM od strane Vlade RS za izgradnju još jedne proizvodne hale u industrijskoj zoni Podgora površine 1500 metara kvadratnih. Ovo je važan projekat koji daje podsticaj afirmaciji industrijske zone i otvaranju novih radnih mjesta. Postojeći privredni subjekti su u recesiji kad je riječ o broju zaposlenih i mislim da sada imamo više penzionera nego zaposlenih. U prethodnom periodu koz direktne investicije smo otvorili novih 150 radnih mjesta, ne možemo ni da zamislimo šta bi bilo da to nismo uradili. Posredstvom naše Vlade dobili smo i grant od Vlade Vojvodine. U pitanju je 350 000 eura i memorandum o tome bi trebao da bude potpisan u ponedjeljak. Na taj način će biti zatvoreno finanisranje izgradnje proizvodne hale. Takođe, od Vlade Republike Srpske smo dobili i sredstva u iznosu od oko 250 000 KM za proširenje kapaciteta vrtića kako ne bi postojale liste čekanja” – kaže Savić.

O ovim ali I drugim projektima načelnik Savić je upoznao odbornike na dvadeset prvoj redovnoj sjednici SO Milići.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )