FOTO: radiomagic

Volonterke OO CK Milići održale predavanje na temu “Prva pomoć”

U sklopu obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, volonterke OO Crvenog krsta Milići, učenice Ljubica Savić i Andrea Lalović, danas su održale predavanje na temu “Prva pomoć” za učenike četvrtog razreda OŠ “Aleksa Jakšić” Milići.

Ljubica Savić, učenica devetog razreda OŠ “Aleksa Jakšić” Milići kaže da su njihovi mlađi drugari upoznati sa osnovama pružanja prve pomoći.

“Pričali smo im kako treba da reaguju prilikom gušenja, opekotina, posjekotina i na taj način smo ih negdje približili ovoj temi. Naš moto ove prezentacije je bio da oni treba da nauče prvu pomoć, zbog onih koje vole, kako bi mogli da im pomognu ukoliko za to bude bilo potrebe“ – kaže Ljubica.

Andrea Lalović, učenica prvog razreda SŠC “Milutin Milanković” Milići kaže da su četvrtaci bili zainteresovani za ovu temu.

“Djeca su imala priliku da kroz praktične vježbe u kojima su oni učestvovali vide kako se pruža prva pomoć pri gušenju, prilikom udara struje, jakog vanjskog krvarenja i drugih hitnih stanja. Drago nam je što su djeca bila zainteresovana i nadamo se da će i oni postati članovi Crvenog krsta” – kaže Andrea.

Jovana Petković sekretar OO Crvenog krsta Milići kaže da je današnje predavanje, jedna u nizu aktivnosti, koja je realizovana u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.

Od 08 do 15. maja održali smo i predavanje na temu “Diseminacija” za učenike trećeg i četvrtog razreda, podijeljene su i markice u osnovnoj školi a organizovana je podjela brašna i prehrambenih paketa” – kaže sekretar OO Crvenog krsta Milići Jovana Petković.

Nedjelja Crvenog krsta ove godine se obilježava pod sloganom “Porodica humanosti” od 08 do 15 maja.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )