FOTO: srpskainfo.com

Vozači oprezno: Voda na putevima i klizišta usporavaju saobraćaj

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i FBiH odvija otežano jer se na pojedinim dionicama voda izlila na kolovoz, posebno na području Novog Grada, kao i zbog klizišta i odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vode na kolovozu ima na magistralnom putu Prijedor-Novi grad u mjestima Buljuk i Petkovac, a saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Blagaj-Japra na području opštine Novi Grad.

Aktivirano je nekoliko klizišta i većih odrona, na dionicama Banjaluka-Kneževo-Ugar, Zvornik-Vlasenica u mjestu Kušlat i na magistralnom putu Kostajnica-Kozarska Dubica, gdje se saobraćaj odvija jednom trakom.

U FBiH je zbog većeg klizišta trenutno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, u mjestu Stegarići, a vode na kolovozu ima na putnom pravcu Bosanska Krupa-Sanski Most.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, dolaziće do povremene obustave saobraćaja od 11.00 i 15.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje-Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice-Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Glinja saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )