FOTO: undefined

ZVORNIK – Policija iz Zvornika uhapsila je I.M. (74) iz ovog grada jer se sumnjiči za krivična djela iskorištavanje djece za pornografiju i obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Iz Policijske uprave Zvornik su saopštili da je hapšenje bilo u nedjelju.

"Po naredbi Osnovnog suda Zvornik, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca izvršen je pretres kuće i prostorija koje koristi navedeno lice  i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. I.M. je od strane policije uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predato u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini na dalje postupanje", naveli su iz policije.

Dodali su da preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s

ciljem zaštite najranjivije kategorije društva, te će s tim u vezi sva lica koja počine ovakva i slična krivična djela biti procesuirana u skladu sa zakonom.

"Pozivamo građane, roditelje, prosvetne radnike, da prijave svaku sumnju na izvršenje pomenutih i sličnih krivičnih djela kako bismo zajedno dali doprinos na očuvanju njihove bezbjednosti i stvaranju povoljnog okruženja. Napominjemo da je saznanju o predmetnim krivičnim djelima upravo doprinijela saradnja policije i građana", naglasili su iz policije.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini su saopštili da su danas uputili Okružnom sudu u Bijeljini prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog I.M. jer se sumnjiči da je od početka 2023. godine do sredine avgusta 2024. godine na području grada Zvornika, počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )